Casemanagement

Heb je vragen rondom verzuim? Denk bijvoorbeeld aan steeds hoger oplopende verzuimcijfers, financiële consequenties, vragen over wet- en regelgeving of lastige dossiers van arbeidsongeschikte medewerkers. Verein kan door casemanagement zowel de organisatie als medewerker hierin ondersteunen.

Onze casemanagers houden uiteraard rekening met:

  • Wet verbetering Poortwachter
  • Werkwijzer poortwachter van het UWV
  • Verzuim- en sociale zekerheids wetgeving (zoals ziektewet, WIA, WAO, Wet Werk en Zekerheid)
  • Privacy wetgeving
  • AVG (persoonsgegevens)

In 3 fasen verzuim verlagen met de Power Approach

In veel situaties wordt Verein benaderd om op korte termijn impact te maken op het verzuim. Dit doen we door onze Power Approach. We halen de beschikbare informatie op, analyseren deze en bepalen met de klant de focus. In veel gevallen hanteren onze casemanagers de lijn naar het grip krijgen op dossiers van 104 weken naar 7 weken.

Fase 1:

We kijken in fase 1 naar de dossiers langer dan 52 weken in verzuim en bepalen welke acties nodig zijn om het dossier daar waar nodig vlot te trekken of richting te bepalen.

Fase 2:

Vervolgens gaan we in fase 2 de verzuimdossiers vanaf 26 weken analyseren en richting geven. Dit doen we door daar waar nodig de inzet van professionals als de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige te positioneren om vroegtijdig richting te geven aan re-integratie.

Fase 3:

In de laatste fase gaan onze verzuimspecialisten met de dossiers vanaf 6 weken aan de slag en bepalen we met de klant welke acties nodig zijn om de verzuimduur te bekorten, impact te maken op re-integratiemogelijkheden of beïnvloeden van de herstelmogelijkheden door het betrekken van providers. 

Het resultaat

Kwaliteit en rust in de aanpak van het verzuim, een nieuw moment om de werkwijze te evalueren en toekomst beleid te onderzoeken.

Adviseurs sociale zekerheid

Bekijk ook

advies sociale zekerheid icoon

Advies sociale zekerheid

Het vertalen van wet- en regelgeving naar een praktisch toepassing en fundament binnen de organisatie waar wij voor werken.
verzuim training en opleiding icoon

Training & opleiding

Vanuit Verein helpen we je nog sterker te staan in jouw rol als verzuimbegeleider of inzetbaarheidsdeskundige.
jurist sociale zekerheid icoon

Juridische ondersteuning

We ondersteunen je bij vragen over (financiële) verantwoordelijkheden m.b.t. uitkeringslasten van de werkgever.
Neem contact op

Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.